E.E.E. Users

Webdesign E.E.E. Users

Tips voor het gebruik van mobiele toepassingen voor bedrijfshulpverlening (BHV)

De werkplek kan onvoorspelbaar en chaotisch zijn, vooral tijdens een noodsituatie. Om de veiligheid van de werknemers te garanderen en de verstoring van de bedrijfsactiviteiten tot een minimum te beperken, is het belangrijk dat bedrijven over een betrouwbaar bedrijfsnoodplan beschikken. Door gebruik te maken van mobiele toepassingen kunnen bedrijven dergelijke plannen gemakkelijk en efficiënter opstellen, uitvoeren en beheren. Hier zijn vier essentiële stappen om dit met succes te doen:

1. Het gebruik van een BHV app

De eerste stap is het vinden of bouwen van een mobiele app waarmee u alle noodprotocollen en contactinformatie van uw bedrijf efficiënt kunt opslaan op één veilige locatie. Op die manier heeft het personeel snel toegang tot de noodzakelijke gegevens bij onvoorziene incidenten. Het helpt ook bij het centraliseren van de noodhulpinspanningen tussen afdelingen en externe agentschappen indien nodig.

Wat is een BHV app en wat doet het? Het geeft inzicht in de paraatheid van uw BHV! Ga naar de website van Firecom Lekkerkerk voor meer informatie.

2. Stel duidelijke rollen en verantwoordelijkheden vast

Zodra u hebt vastgesteld wie elke rol zal uitvoeren (bijv. beveiligingspersoneel), komt u met specifieke functiebeschrijvingen waarin hun respectieve taken en verantwoordelijkheden worden beschreven voordat een incident zich voordoet.

3. Ontwikkel een uitgebreid communicatieplan

In het geval van een noodsituatie is het essentieel om over een effectief communicatieplan te beschikken. Dit omvat de manier waarop u contact opneemt met personeel en externe instanties (bijv. politie en ziekenhuizen) en instructies geeft voor evacuaties en andere voorzorgsmaatregelen die werknemers moeten nemen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen op de hoogte is van het protocol voordat zich een situatie voordoet.

4. Trainen en repeteren

Om ervoor te zorgen dat al het personeel voorbereid is op een noodsituatie, is het essentieel om hen voldoende training en repetitiesessies te geven voordat het plan wordt uitgevoerd. Dit houdt in dat regelmatig wordt geoefend hoe ze moeten reageren en naar welk soort informatie ze moeten zoeken bij het beoordelen van een mogelijke noodsituatie.