E.E.E. Users

Webdesign E.E.E. Users

Auto theorie leren zolang je wilt maar het examen afleggen binnen korte tijd

auto theorie leren

Er zijn mensen die auto theorie leren binnen een dag voor elkaar hebben. Die hebben dan al best wel wat voorkennis van verkeersregels en verkeerssituaties. Maar of je nu snel kunt leren of er langer over doet, punt is dat je goed gewapend met kennis de examenzaal binnen moet stappen. Je mag net zolang gaan leren tot je je zeker genoeg voelt om een plekje te reserveren in de zaal. Alleen begint tijdens het examen de tijd wel te tikken. Je krijgt namelijk niet meer dan dertig minuten om het theorie-examen af te leggen. Elke vraag is tijdgebonden. Nadat je het examen hebt beëindigd, worden je antwoorden automatisch gecheckt zodat je meteen je resultaat te zien krijgt. Slaag je, dan ontvang je een certificaat dat je nodig hebt voor je praktische rijexamen om zo uiteindelijk je rijbewijs te kunnen krijgen.

Vragen

Het hele theorie-examen duurt dertig minuten. Binnen die tijd moet je vragen beantwoorden over gevaarherkenning (25 stuks), over verkeersregels (30 stuks) en over verkeersinzicht (10 vragen). Je mag het examen doen vanaf je 16e jaar en slagen is nodig om door te mogen gaan naar het praktijkexamen.

Extra tijd

Je kunt extra tijd krijgen voor het theorie-examen. Dat kan bijvoorbeeld als je aan kunt geven dat je dyslexie hebt. Op vertoon van bewijs daarvan krijg je dan extra leestijd. Met de extra tijd erbij duurt het examen dan een drie kwartier. Die extra minuten worden verdeeld over de onderdelen kennis (5 minuten) en inzicht (10 minuten). Voor vragen over gevaarherkenning wordt geen extra tijd gegeven. Wil je liefst de vragen laten voorlezen? Dan krijg je oordopjes toegekend van een CBR-medewerker net voor het examen begint. Het onderdeel gevaarherkenning is geluidloos echter.

Auto theorie leren en gevaarherkenning

Je las zonet al over het onderdeel gevaarherkenning. Dit wordt gezien als een van de meest lastige onderdelen van het auto theorie leren. Twee zaken zijn heel belangrijk. Wanneer rem je? En wanneer laat je gas los? Het leren van gevaarherkenning gaat uitermate goed via video-instructies. Aanmelden voor een onlinevideo-cursus auto theorie leren helpt hierbij. Zo leer je snel te handelen en kun je dat tijdens het examen ook doen. Want je krijgt per vraag niet meer dan acht tellen om je antwoord te geven. Training in snel reageren is iets dat je bij een onlinevideo-cursus leert beheersen.

Opnieuw auto theorie leren door het verval van je certificaat

Behoor jij bij de goede helft van de zaal? De helft die geslaagd is? Dan krijg je een certificaat met een geldigheidsduur van anderhalf jaar. Zolang heb je dan ook om je praktijkexamen te halen. Wacht daarom niet te lang met je rijlessen want je wilt niet dat je certificaat vervalt en je na anderhalf jaar weer moet auto theorie leren. Het kan voorkomen dat je af gaat rijden en zakt voor je praktijkexamen. Denk je dat een volgende keer dat je voor je praktijkexamen gaat, je theoriecertificaat niet langer geldig zal zijn? Dan mag je je theorie-examen alvast opnieuw afleggen. Want slagen voor je rijbewijs zonder een geldig theoriecertificaat kan dus niet.