E.E.E. Users

Webdesign E.E.E. Users

Verschillende soorten beladingsbalgen 

De beladingsbalgen vormen een belangrijk onderdeel van het bulkbeladingsproces. Ze worden gebruikt bij het laden van droge bulkgoederen in bulkwagens, bulkcarriers en silo’s. Bij het in- en uitladen van bulkgoederen vanuit silo’s op schepen, vrachtwagens of andere transportvoertuigen, kan een deel van het materiaal verloren gaan. Het droge materiaal in de bulk morst namelijk vrij gemakkelijk en er ontstaan al gauw stofwolken. Dit kan ervoor zorgen dat bedrijven vrij veel van hun materiaal verliezen tijdens het vervoersproces. Ook kan het zorgen voor flink wat extra kosten, door boetes of schoonmaakkosten. Met goede beladingsbalgen zorgen bedrijven ervoor dat dit wordt voorkomen. Maar niet elk bedrijf maakt gebruik van dezelfde soort beladingsbalg. Er zijn namelijk verschillende soorten beladingsbalgen die worden geproduceerd en gebruikt. Hieronder leggen we je uit welke verschillende beladingsbalgen er zijn en waar ze voor dienen. 

Beladingsbalgen van Veenstra technology 

Elke fabriek of winkel die zich specialiseert in machine- en apparatenbouw biedt verschillende beladingsbalgen aan. Wat het ene bedrijf biedt, heeft de ander wellicht niet in het assortiment, en vice versa. Het is dus belangrijk voor bedrijven om gericht op zoek te gaan naar een bedrijf die het type beladingsbalg produceert die zij nodig hebben. Hieronder bespreken we de verschillende soorten beladingsbalgen die je kunt vinden allround machinefabrieken. Er zijn ook machinefabrieken, zoals veenstratechnology.nl, die een unieke of speciale aanbod hebben voor bedrijven die willen investeren in beladingsbalgen. Daarvoor kun je contact opnemen met de desbetreffende fabriek om de mogelijkheden en opties te bespreken.  

Verschillende soorten beladingsbalgen

Allereerst zijn er de MODUL beladingsbalgen. Dit type beladingsbalg betreft een modulair beladingsbalgprogramma van de hoogste en beste kwaliteit. Het is dus een grote investering, waar je als bedrijf jaren mee kunt gaan. Dit is ook een vrij standaard optie voor bedrijven om in mee te gaan. Daarnaast is er de VT-BBC laadbalg. Dit is een vrij voordelige laadbalg waar alles nog in zit. Met deze alomvattende type beladingsbalg is dit ook een veel gekozen optie voor bedrijven. Ook is er de VT-BBM handbediende laadbalg. Dit is de ideale optie voor bedrijven die met een wat kleiner budget moeten werken, maar alsnog kwalitatief goede beladingsbalgen willen. Dit type beladingsbalg wordt met de hand bediend, in plaats van met de computer. Tenslotte zijn er de VT-BBE laadbalgen die op maat worden gemaakt. Dit zijn hoogwaardige beladingsbalgen die gericht zijn op het aanpassen aan de behoeften van de klant. Het is een geschikte optie voor bedrijven die specifieke beladingsbalgen nodig hebben voor het vervoeren van de bulkmaterialen. 

Investeren in beladingsbalgen 

Afhankelijk van diverse factoren, kunnen bedrijven voor een bepaald type beladingsbalg kiezen. Meestal speelt het type materiaal dat vervoerd moet worden, de hoeveelheid producten, de gewenste levensduur van de beladingsbalgen en het budget een belangrijke rol. Het kan lastig zijn voor bedrijven om te bepalen voor welk type beladingsbalg ze moeten gaan. Bedrijven kunnen met de desbetreffende machinefabriek afstemmen welk type beladingsbalg het meest geschikt is voor het vervoeren van het materiaal. Zij weten namelijk precies welke beladingsbalg een bedrijf nodig heeft, afhankelijk van bovengenoemde factoren.