E.E.E. Users

Webdesign E.E.E. Users

Redenen voor het aanschaffen van een MacBook

thunderbolt ssd extern

Dit artikel gaat over het aanschaffen van een MacBook. Wat zijn redenen om zo’n laptop te kopen en niet een laptop met Windows?

Het alternatief

We noemden al het alternatief voor een MacBook, namelijk een laptop met Windows. Een voordeel van dat alternatief is de ruime keuze. Er zijn vele merken laptops met het Windows-besturingssysteem. Apple gaat vaak een andere weg dan die andere merken. Of je nu praat over een smartphone, tablet-, laptop-, of desktopcomputer, Apple heeft een eigen besturingssysteem dat nogal verschilt van Windows, en Android bij smartphones.

thunderbolt ssd extern

Waarom MacBook?

Apple behoort tot de duurste merken. Heb je het geld niet om dat merk te kopen, dan is er geen keuze. Als je wel voldoende geld hebt, waarom zou dan een MacBook kopen? We bespreken hier een aantal redenen.

Gebruikersvriendelijkheid

De producten van Apple staan bekend om hun gebruikersvriendelijkheid. Qua computers begon dat al met de beroemde Macintosh computer. Ook de huidige besturingssystemen zijn heel intuïtief.

Betrouwbaarheid

Hoewel Windows 10 nu een redelijk stabiel besturingssysteem is, is dat al veel langer kenmerkend voor Apples besturingssystemen. Hoewel het voor virusmakers interessanter is om te ontwikkelen voor de Windows-systemen en dus minder voor Apple-systemen, zijn de laatstgenoemden sowieso beter beveiligd.

Duurzaamheid

De MacBook is gemaakt van aluminium, een duurzaam materiaal. Dat draagt er toe bij dat een gebruikte MacBook beter zijn waarde behoudt dan een Windows-laptop.

Innovatief

Apple loopt voorop met de toepassing van nieuwe technologieën. Apple heeft samen met Intel de Thunderbolt technologie ontwikkeld. Thunderbolt biedt een zeer krachtige interface, die andere typen interfaces vervangt. Alhoewel de andere merken nog altijd veel verschillende aansluitingen op hun laptops hebben, heeft de MacBook slechts een Thunderbolt aansluiting. Voor de aansluiting van meerdere apparaten kan je een hub aanschaffen, die het aantal aansluitingen uitbreidt. Zo kun je een Thunderbolt SSD extern aansluiten voor meer opslagcapaciteit. Een Thunderbolt SSD extern aansluiten kan zowel direct op de MacBook zelf als via de al genoemde hub.