E.E.E. Users

Webdesign E.E.E. Users

Tonercartridges veilig recyclen

tonercartridges

Omdat een tonercartridge een gebruiksartikel is, moet je weten wat je ermee moet doen als ze eenmaal leeg zijn. Het is niet verstandig om een lege tonercartridge gewoon in de prullenbak te gooien. 

Hierdoor worden niet alleen de vuilstortplaatsen overbelast, het is ook nog heel erg slecht voor het milieu. Wereldwijd komen er ieder jaar meer dan 350 miljoen tonercartridges op stortplaatsen terecht. Daarom is het nodig om te voorkomen dat deze stortplaatsen te vol raken en om beter met het milieu om te gaan.

Zoek een recycling punt in de buurt

Op de meeste plaatsen in ons land kan je terecht bij recycling punten. Hier kan je de oude toner cartridges inleveren. Je kan deze plaatsen vinden door op Google te zoeken. Mocht het toch niet lukken om een recyclingpunt te vinden dan zijn er nog een aantal andere manieren om je tonercartridge te recyclen.

Bij de kantoorboekhandel

Misschien wel de makkelijkste manier om van je tonercartridge af te komen is even langs een kantoorboekhandel in de buurt te gaan. Bij de meeste van deze winkels staan speciale bakken. Hierin kan je dan je lege tonercartridge doen. 

Mocht je verder niets te doen hebben dan is het altijd nog een optie om eens even te kijken wat er in de winkel allemaal te koop is. Wie weet kom je nog een leuk boek tegen om even aangenaam mee te ontspannen. Je kan natuurlijk ook meteen weer een nieuwe toner kopen zodat je voorraad hebt.

Aan een liefdadigheidsinstelling doneren

Ben je iemand die regelmatig geld geeft aan een goed doel, dan zijn er een aantal mogelijkheden om je cartridge daaraan te doneren. Deze goede doelen krijgen daar geld voor. Heb je dus lege tonercartridges dan is het zeker het overwegen waard om deze aan een goed doel te schenken.

Dit heeft meer dan een voordeel. Ten eerste steun je er een goed doel of een liefdadigheidsinstelling mee. Ten tweede wordt het tonercartridge op die manier ook nog eens op de juiste manier gerecycled. Je helpt er dus zowel mens als milieu mee en zo ben je dubbel goed bezig!

Milieuvriendelijke tonercartridges kopen

tonercartridges

Wil je nog meer doen voor het milieu dan kan je vanaf nu ook de keuze maken om alleen nog maar milieuvriendelijke tonercartridges te gebruiken. Dit zijn in de meeste gevallen tonercartridges die gereviseerd zijn.

Hierdoor kunnen ze langer meegaan en hoeven ze niet te worden gerecycled. Deze tonercatridges zijn zeker net zo goed als die van de grote merken zoals Brother, HP, Epson, Canon en Samsung. Door voor dit soort tonercartridges te kiezen gaat er nog minder materiaal verloren en komen er aanzienlijk minder schadelijke stoffen in het milieu terecht.

Door op de juiste manier om te gaan met een oude tonercartridge kan je dus een wezenlijk verschil maken. Misschien denk je dat het maar kleine stapjes zijn, maar hou hierbij wel in gedachten dat vele kleintjes een grote zijn. Wat je ook kiest, gooi nooit een lege tonercartridge zomaar weg in de prullenbak!