E.E.E. Users

Webdesign E.E.E. Users

Wanneer maatwerk webapplicatie maken?

Met een maatwerk webapplicatie bouw je een stuk software dat je door middel van een server op jouw webbrowser laat draaien. Het komt er simpelweg op neer dat je je eigen programma laat maken en op je webbrowser aanbiedt. Met de applicatie kun jij een persoonlijke omgeving creëren voor mensen met een login waarin ze bepaalde functionaliteiten kunnen gebruiken. Tegenwoordig zijn deze tools niet alleen benaderbaar met een computer. Je kunt ze ook gebruiken op je smartphone en je tablet. Je kunt allerlei verschillende functionaliteiten bedenken die je kunt laten bouwen. Wij geven in dit artikel een aantal voorbeelden van toepassingen die mogelijk interessant voor je bedrijf en haar klanten kunnen zijn. En heb je zelf een idee? Vraag ons wat we voor je kunnen maken.

Enkele pagina-apps

Een maatwerk webapplicatie voor een enkele pagina heeft, zoals de naam als impliceert, de mogelijkheid om 1 pagina in een browser te laten draaien. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld apps waarin je je mail kunt bijhouden. Of een tool waarin je documenten naar iemand anders kunt sturen. Er wordt gebruikt van een simpele menustructuur om te navigeren binnen de pagina. Die menustructuur blijft ook steeds zichtbaar als je navigeert naar een andere functie. Het is de simpelste vorm van een applicatie op maat.

Meerdere pagina’s maatwerk webapplicaties

Met een maatwerk webapplicatie voor meerdere pagina’s kun je specifieke toepassingen vormgeven. De functionaliteit is uitgebreider en je kunt meer activiteiten uitvoeren in de applicatie. Denk bijvoorbeeld aan een tekstverwerkingsprogramma als Word, maar ook aan een tool als Canva waarmee je van allerlei digitale plaatjes en filmpjes kunt maken. Als je wilt kun je een dergelijke applicatie zelf bouwen. Wij kijken dan altijd eerst of er niet al een dergelijke dienst bestaat en of het de moeite loont om er zelf één te bouwen. Vaak is het voordeliger om een abonnement op een applicatie te nemen. In specifieke gevallen kan het echter heel interessant zijn om een eigen applicatie te ontwikkelen.

Digitale platformen

Een digitaal platform is een maatwerk webapplicatie waarbij meerdere partijen samengebracht worden voor het delen van informatie. Ze worden ook wel online platformen genoemd. Ook is het mogelijk om vraag en aanbod samen te brengen. Denk bijvoorbeeld aan Vinted waarbij kopers en verkopers van tweedehands kleding elkaar vinden. Het voordeel van een online platform is dat je aan de hand van ‘machine learning’ commerciële voorspellingen kunt doen, waardoor je beter op de markt kun inspelen. Door het combineren van data kun je veel informatie vergaren en gebruiken voor e-commerce doelstellingen. Je kunt hierbij ook denken aan partijen die een digitaal dossier delen met hun klanten en waarbij er geen commerciële doelstellingen zijn.

Voordelen maatwerk webapplicatie

Met een maatwerk webapplicatie kun je veel tijdsintensieve taken automatiseren waardoor je veel efficiënter kunt werken. Daarnaast kun je allerlei verschillende systemen integreren en informatiebronnen aan elkaar koppelen in één online platform. Zo breng je alle systemen samen op één plek. Het vergroot de bruikbaarheid van de systemen en maakt de klantervaring een stuk prettiger. Het beheer is een stuk makkelijker dan wanneer je alle afzonderlijke systemen moet beheren.