E.E.E. Users

Webdesign E.E.E. Users

Verschillen in telefoonhoesjes

Je hebt er vast veel over de verschillende types telefoonhoesjes gehoord, maar wat zijn precies de verschillen ?

Wat is een gel-telefoonhoesje bijvoorbeeld? TPU, is een afkorting voor thermoplastisch polyurethaan, dit is een materiaal op basis van plastic en heeft eigenschappen zoals elasticiteit, transparantie en heeft een sterke weerstand tegen oliën en vloeistoffen. Gel-telefoon hoesjes zijn meestal slank en lichtgewicht, verkrijgbaar in verschillende kleuren en hebben een matte of glanzende afwerking. 

Deze hoezen kunnen bestand zijn tegen hobbels en krassen en vanwege hun elasticiteit zijn ze zeer duurzaam en zullen ze niet barsten of breken. Gel-hoesjes beschermen de telefoon aan de achterkant en zijkanten van het apparaat. Als je een duur apparaat zoals de iPhone 13 Pro Max in je bezit hebt, dan wil je de ultieme bescherming voor je telefoon met een iPhone 13 Pro Max hoesje.

Siliconen hoesje

Wat is een siliconen telefoonhoesje? Veel mensen kennen siliconen telefoonhoesjes van degenen die te maken hadden met zeer vroege telefoonmodellen, net aan het begin toen de eerste smart phones uitkwamen.

Ze waren erg zacht, een beetje kleverig bij aanraking en ze omvatten het gehele oppervlak van de telefoon. Ze waren een tijdje erg populair. Moderne siliconen telefoon hoesjes worden meestal gemaakt van ‘vloeibare siliconen’. Je kunt je afvragen wat een liquide siliconen hoes is. 

Vloeibare siliconen verschillen van de oude zachte siliconen en is eerder vergelijkbaar is met een gel-telefoon hoes qua elasticiteit. Meestal hebben ze een matte afwerking, zijn licht bij aanraking en bieden ze bescherming tegen vingerafdrukken en stof. 

Ze bedekken de achterkant en zijkanten van de telefoon en beschermen ze op dezelfde manier op dezelfde als de gel-variant. Ze zijn erg populair vanwege het gevoel en de afwerking die ze bieden. Om deze reden zijn ze een populair materiaal voor bijvoorbeeld iPhone 13 Pro telefoonhoesjes.

Harde telefoon hoesjes

Meestal zijn deze harder dan de gel- of siliconen hoesjes. Ze komen voor in een reeks aan stijlen en de hardheid verschilt per stijl. Veel mensen in de bouwsector of mensen die buiten werken, hebben het meeste baat bij de meer robuuste typen telefoon hoesjes. Sommige bieden slechts een extra-sterke versterkte open hoes, waar anderen weer een complete hoes bevatten die ook de voorkant van het apparaat bedekt. 

De meeste bescherming wordt geboden door de speciale hoezen die de militaire val test hebben doorstaan. Ze bieden daarnaast ook waterbescherming.  

Wallet case

Dit is een populaire stijl die dichtklapt, zoals een portemonnee doet. Ze zijn meestal gemaakt van leer, vaak in PU (polyurethaan) leer, maar ook te vinden in authentiek leer. Deze hoesjes hebben een polycarbonaat doosje waar de telefoon kan worden geplaatst en vervolgens zit er omliggende leer aan de achterkant die over de voorkant van de telefoon kan worden gevouwen. 

Het voorste gedeelte wordt geopend als een boek om toegang te krijgen tot de telefoon en het portemonnee-gedeelte. In het portemonnee-gedeelte van de telefoon kan je meestal 1-4 kaarten opslaan van een standaard creditcardgrootte. 

Deze telefoon hoesjes zien er goed uit en ze zijn ook geweldig omdat ze de voorkant van de telefoon beschermen. Dus als jouw telefoon in een tas wordt bewaard, dan kan dit helpen het tegen krassen te beschermen.