E.E.E. Users

Webdesign E.E.E. Users

Welke verzekeringen heb je nodig als zzp’er?

verhuur software

Wanneer je net voor jezelf bent begonnen, komt er natuurlijk een hele hoop op je af. Nadat je je hebt ingeschreven bij de KvK, is het zaak om ook de rest te regelen. Uiteraard is het belangrijkste om direct alle mogelijke risico’s in kaart te brengen en deze waar mogelijk zoveel mogelijk te beperken. Omdat het als ondernemer natuurlijk niet mogelijk is om alle risico’s te beperken, zullen er altijd een aantal blijven bestaan. Gelukkig zijn er wel tal van verzekeringen die ervoor kunnen zorgen dat jij zorgeloos aan het werk kunt. Je kunt je namelijk wel voorstellen hoeveel stress het kan opleveren op het moment dat je bijvoorbeeld arbeidsongeschikt raakt. Wie zorgt er dan voor je bedrijf en nog belangrijker, hoe zorg je dat je wel een inkomen krijgt? 

Zorgverzekering

Net als iedereen die in loondienst is, ben je ook als zzp’er verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Deze zorgverzekering is overigens hetzelfde als iemand die in loondienst werkt. Hier is dus geen verschil. Wel kan het handig zijn om extra kritisch te kijken naar je dekking en ook de prijs. Via de website https://www.zorgverzekerinq.nl/zorgverzekering/goedkoopste/ kun je verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken en weet je ook zeker dat je niet teveel betaald. Vooral als starter wil je de kosten waar mogelijk toch zoveel mogelijk proberen te reduceren. 

Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering

Heb je een fysieke winkel, dan kan het gebeuren dat er iemand valt. Een ongelukje zit immers in een kleine hoekje. Om ervoor te zorgen dat de kosten voor eventuele schade niet op jouw kunnen worden verhaald, is een Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering van essentieel belang. Deze verzekering vergoed namelijk schade aan spullen, maar ook eventuele verwondingen worden door deze verzekeraar vergoed.

Beroepsaansprakelijkheids­verzekering

Werk jij in een branche waarbij fouten enorm veel financiële schade kunnen aanrichten, dan is een Beroepsaansprakelijkheids­verzekering van groot belang. Je kunt je namelijk wel voorstellen wat er gebeurt op het moment dat je een verkeerde keuze maakt met betrekking tot een berekening van een constructie. Door een Beroepsaansprakelijkheids­verzekering af te sluiten hoef je je hier geen zorgen over te maken. Mocht er dan iets gebeuren, dan worden deze kosten namelijk voor de verzekering voor het grootste deel vergoed. ZZP verzekeren is dus zeker niet iets waar je te licht over moet denken. Er zijn zelfs bepaalde beroepsgroepen waarbij bepaalde verzekeringen verplicht zijn om af te sluiten.

Rechtsbijstandsverzekering

Een Rechtsbijstandsverzekering is voor iedereen handig, dus ook voor een zzp’er. Het kan namelijk altijd voorkomen dat je in een bepaalde discussie terecht komt, waar je er niet uitkomt met elkaar. Door een zakelijke Rechtsbijstandverzekering af te sluiten, krijg je juridische hulp en is de kans vrij groot dat je er op een correcte manier met de andere partij uitkomt.