E.E.E. Users

Webdesign E.E.E. Users

De voordelen van freelance opdrachten

Freelancen bestaat al een lange tijd en is geen nieuw fenomeen. Wat wel nieuw is, is de perceptie op deze manier van werken. Steeds meer mensen zien voordelen ervan in. Dat niet alleen: ook bedrijven zijn welwillend in het aannemen van freelancers. Het wordt dus steeds populairder! Maar waarom is het voordelig om op basis van freelance opdrachten te werken? Graag geven we antwoord op deze vraag.

Waarom zou je werken op basis van freelance opdrachten?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen freelancer worden. Hieronder geven we je een paar voordelen mee. Let op: dit zijn dus de voordelen ten opzichte van professionals in loondienst en gelden voor individuen (niet voor bedrijven).

1. Autonomie

Een van de belangrijkste voordelen is dat je veel autonomie hebt met freelance opdrachten. En dat wordt door velen erg gunstig ervaren. Zo heb je bijvoorbeeld enorm veel vrijheid om je werk in te delen zoals jij dat zelf wenst. Werk jij veel efficiënter op onconventionele tijden? Geen probleem! Dan kan jij gewoon op die tijden werken. Ook heb je vrijheid in het kiezen voor wie je werkt én met wie je samenwerkt. Erg handig ook. Tot slot ben je verantwoordelijk voor het verkopen en uitvoeren van je werk. Je hoeft je bij niemand te verantwoorden. Je bent namelijk de baas én werknemer. Deze autonomie is voor velen enorm voordelig.

2. Flexibiliteit

Als je werkt op basis van freelance opdrachten kun je op flexibele tijden werken. Je hoeft niet de standaard 09:00 tot 17:00 uren te maken, maar kunt de dag helemaal invullen zoals je zelf wilt. Moet jij in de ochtend wat huishoudelijke taken doen? Zoals die overvolle wasmand? Of de grote wekelijkse boodschap? Dan kan dit allemaal. Het belangrijkste is dat jij je deadline haalt en uiteraard kwalitatief goed werk levert. Zolang dit gebeurt, dan is de manier waarop dit gebeurt niet belangrijk. Je hebt niet alleen flexibiliteit qua tijd, maar ook qua locatie. Vaak kun je je werk doen op elke locatie. Werk jij dus liever op een zonnige plek in het buitenland? Dan is dit geen probleem! Op basis van remote freelance opdrachten werken, wordt dus ook steeds normaler.

3. Diverse opdrachten

Je werkt als freelancer niet voor één bedrijf, maar voor verschillende opdrachtgevers. Elke opdrachtgever brengt weer een nieuwe uitdaging en dynamiek. Zo krijg je dus veel diversiteit in je freelance opdrachten.

Hou hier rekening mee!

Als freelancer werken, brengt dus veel voordelen met zich mee. Hierboven hebben we er slechts een paar behandeld. Daarnaast is het ook goed om met andere aspecten van deze werkstijl rekening te houden. Een cruciaal onderdeel van freelancen, is je eigen administratie doen. Je moet alert zijn op je uitgaven, kosten en boekhouding. Hier kun je uiteraard iemand voor inhuren. Wel moet je er dus altijd voor zorgen dat alle administratie gedocumenteerd is. Kenmerkend voor werken op basis van freelance opdrachten is dat je vooral zelfstandig te werk gaat. Je hebt geen vaste collega’s. Het is dus van belang om te investeren in sociaal contact.