E.E.E. Users

Webdesign E.E.E. Users

Vier bijbanen met een hoog salaris

Er zal een moment aanbreken dat jij zult solliciteren voor een bijbaan, zodat jij voortaan jouw eigen zakcentje zult verdienen. Hoewel het soort werk erg belangrijk is, is het salaris nog interessanter. Hoe meer centen jij per uur verdient, hoe blijer jij aan het eind van de maand wordt.

Het leven kan behoorlijk prijzig zijn. Een snack bij de supermarkt, een studieschuld, huur, een heerlijke lunch met vrienden. In korte tijd zie jij jouw banksaldo sterk dalen. Tijd om wat te verdienen! Om zo snel mogelijk een lekker saldo op jouw bankrekening te hebben staan, is het salaris erg belangrijk. Hoe hoger, hoe beter. Daarom delen wij in dit artikel vier bijbanen die goed verdienen.

  1. Administratief medewerker

Als administratief medewerker moet je in staat zijn om snel te schakelen tussen diverse werkzaamheden. Jij bent namelijk verantwoordelijk voor het verwerken van belangrijke informatie in en over het betreffende bedrijf en tegelijkertijd het samenstellen van documenten en behandelen van offertes. Daar blijft het niet bij! Jij zult ook het contact met collega’s van verschillende afdelingen onderhouden en vragen van klanten aanpakken en beantwoorden. Het is dan ook niet gek dat deze drukke baan goed verdient. 

Voor deze bijbaan moet je minimaal een mbo-diploma op zak hebben. In ruil voor het drukke werk ontvang je een gemiddeld loon tussen de € 14,- en € 18,- per uur. Je kunt dit werk zowel parttime als fulltime uitvoeren. 

  1. Klantenservice

Als klantenservice medewerker zul jij het contactpersoon zijn van een bedrijf. Je moet sterk in je schoenen staan om deze taak goed te vervullen. De emoties van klanten kunnen vaak hoog oplopen. Op zulke momenten moet jij in staat zijn om professioneel te reageren en voorkomen dat jouw emoties de overhand nemen. Daarentegen geeft het jou ook zeker een voldaan gevoel als jij klanten goed kunt helpen en tevreden kunt stellen. Naast de klantenservice heeft een medewerker vaak ook administratieve taken te vervullen.

Voor deze bijbaan hoef je geen diploma te hebben. Het uurloon is gemiddeld €15,- per uur. Daarbij krijg je vaak ook de mogelijkheid om door te groeien binnen het bedrijf.

  1. Promotie

Heb jij een vlotte babbel? Dan is deze bijbaan op jouw lijf geschreven. Jij zult op straat voorbijgangers aanspreken en een product of dienst onder de aandacht brengen. Het doel is uiteraard om het persoon te overtuigen. Je kunt van alles aanbieden: hapjes, drankjes, flyers of zelfs make-up. Daarbij reis je vaak door heel Nederland met gezellige collega’s. 

Voor deze baan heb je geen diploma nodig. Het uurloon ligt tussen de € 11,- en € 13,- per uur. Daarbij geldt: hoe meer jij verkoopt, hoe meer geld jij krijgt. 

  1. Programmeur

Zit jij het liefst achter jouw laptop om lastige puzzels op te lossen? Wellicht is een bijbaan als programmeur wel iets voor jou! Er zijn genoeg IT-bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe, jonge talenten zoals jij. Een bijbaan programmeren is erg leerzaam en zeker nuttig voor in de toekomst. De vraag naar programmeurs neemt immers jaarlijks toe. 

Voor deze baan is een diploma van een ICT-gerelateerde studie gunstig, maar zeker niet vereist. Er zijn immers genoeg php programmeurs die succesvol zijn zonder papiertje. Het uurloon zal neerkomen op €10,- tot €13,- per uur.