E.E.E. Users

Webdesign E.E.E. Users

Wat is Windows 8.1?

windows-10-home-licentie

Windows 8.1 is een update van het besturingssysteem van Microsoft. Dit systeem wordt vaak gebruikt bij computers, laptops en zelfs op tablets. Sinds 17 oktober 2013 is dit toen nieuwe besturingssysteem de wereld in gebracht door Microsoft. In 2015 is deze versie van het systeem opgevolgd door Windows 10. Maar wat houdt de 8.1 variant eigenlijk in en wat kun je verwachten van dit systeem? Wij vertellen je graag meer.

 

De voordelen van Windows 8.1

Laten we de voordelen bespreken van Windows 8.1. Ten eerste is dit systeem erg gebruikersvriendelijk. Zo is het systeem gemakkelijk in te stellen voor aparte accounts bedoeld voor kinderen. Er kunnen gemakkelijk leeftijdsrestricties ingesteld worden. Ten tweede gaat het navigeren op het systeem makkelijker omdat er ingesteld kan worden hoe groot de tegels op het bureaublad zijn. Zo kunnen vaak gebruikte applicaties of sites uitgelicht worden waardoor ze gemakkelijk te vinden zijn. Als laatste is het populaire netwerk Skype toegevoegd aan het systeem waardoor er gemakkelijk video gebeld kan worden. Ook niet geheel onbelangrijk is het feit dat de 8.1 variant van het systeem sneller is dan zijn voorgaande variant. Niet alleen bij het surfen op het internet maar ook in het opstarten en uitvoeren van nieuwe updates.

Nadelen van Windows 8.1

Uiteraard zijn er ook enkele nadelen verbonden aan het systeem, blijkt uit reviews. Zo kunnen de tegels niet kleiner geschaafd worden bij een resolutie onder de 1080p. Ook is het fijner om dit besturingssysteem te gebruiken op een desktop computer dan op een laptop. Qua aanbod zijn er niet super veel apps aanwezig met dit systeem wat misschien voor sommige een minpunt is. In de build-in appstore is het aanbod van applicaties beperkt. Ondanks deze puntjes is biedt het de nodige kwaliteiten en werkt dit systeem erg soepel op verschillende platformen.

 

Naast de Windows 8.1 is de Windows 10 ook beschikbaar om te downloaden.