E.E.E. Users

Webdesign E.E.E. Users

Inbox smtp mailer gebruiken

Inbox smtp mailer gebruiken

 

De inbox smtp mailer wordt alleen gebruikt voor ‘uitgaande’ e-mail, dat wil zeggen voor de berichten die u verzendt, net zoals een openbare mailbox waarin u de te verzenden e-mail deponeert. Volledig losgekoppeld van de server voor inkomende e-mail, geeft het eenvoudig de e-mails door die u verzendt vanaf uw e-mailclient of uw webmail. Dit communicatieprotocol wordt gebruikt voor de overdracht van elektronische berichten over het netwerk. Het is van het client/server-type. Elk verzendverzoek van de client wordt gevolgd door een reactie van de server. Het is een eenvoudig protocol dat het TCP-transmissiecontroleprotocol gebruikt voor gegevensoverdracht. Het uitwisselen van mails op een mailserver gebeurt via poorten en het “inbox smtp mailer” luistert standaard naar poort 25 met als doel de berichten te routeren.

 

 

Werkingsprincipe van SMTP

 

 

Het verzenden en ontvangen van e-mail gebeurt via poorten, standaard wordt poort 25 gebruikt door mailservers en poort 587 door mailclients. Verschillende commando’s vormen het scenario voor het verzenden van e-mails, zodat ze rechtstreeks van de afzender naar de ontvanger kunnen gaan. Hier is alles een kwestie van syntaxis, de kleinste fout in de code kan een blokkering van e-mails veroorzaken. Hoewel het “inbox smtp mailer” het meest wordt gebruikt, heeft het nog steeds bepaalde beperkingen. In feite identificeert het niet de afzender van e-mails en helpt het niet om spam te bestrijden, een plaag die al jaren op het web wordt geplaagd.

 

 

Transferagenten

 

 

Mail transfer agents of mailservers zijn de programma’s waarmee mail tussen servers kan worden uitgewisseld. Een e-mail kan heel goed worden doorgegeven tussen verschillende Mailtransfer-agenten. Het is mogelijk om alle e-mailtransferagenten te kennen waar de e-mail langs is gegaan door de bron van het bericht weer te geven.

 

Verzend mail

 

 

Sendmail was de eerste “inbox smtp mailer” gebruikte in 1983. Tegenwoordig is het de meest gebruikte mailtransferagent ter wereld met ongeveer 70% van de inbox smtp mailer. Zeer betrouwbaar, Sendmail is de krachtigste e-mailtransferagent, maar ook zeker de meest bekritiseerde vanwege zijn traagheid en complexiteit bij het opzetten en onderhouden ervan.

 

 

Postfix

 

 

Postfix is ​​een van de beste alternatieven voor Sendmail. Gepubliceerd onder een gratis licentie, blijft het echter onverenigbaar met de GPL-licentie.