E.E.E. Users

Webdesign E.E.E. Users

Wat heb je aan het volgen van een cursus team management?

Ben jij een onervaren of startende manager en wil je weten hoe je het beste een team kunt aansturen? Of wil je als ervaren manager toetsen of jouw leidinggevende methodes wel de juiste zijn? Dan heb je zeker baat bij het volgen van een cursus team management. Met deze cursus leer je wat er allemaal van je wordt verwacht en welke taken je op je bord krijgt. Je komt ook meer te weten over een hiërarchie in een bedrijfscultuur werkt en hoe je grip krijgt over wat er zich binnen jouw team allemaal afspeelt. Deze cursus helpt je met hoe je moet omgaan met je nieuwe verantwoordelijkheden en hoe je het beste een team kunt managen. In onze blog vertellen we meer over deze handige cursus.

Wat leer je tijdens het volgen van een cursus team management?

Het volgen van een cursus team management zorgt ervoor dat je niet alleen je leidinggevende skills toetst, maar dat je ook leert hoe je het beste een team kunt aansturen. Hoe zorg je ervoor dat je jouw aandacht gelijkmatig verdeeld en hoe houdt je teamleden gemotiveerd? Je leert ook moeilijke beslissingen te nemen en hoe je bepaalde zaken die zich binnen het team afspelen bespreekt met het middenkader of hoger management.

Communiceren met het MT

Als teammanager heb je met veel disciplines binnen de organisatie te maken. Enerzijds communiceer je met het MT over de strategie en de bedrijfsvoering terwijl je met je teamleden rond de tafel moet zitten om te kijken hoe het met ze gaat en om de belangrijke beslissingen vanuit het MT naar hun te vertalen. Met een cursus team management leer je luisteren filteren. Niet alle informatie is voor het MT geschikt. Andersom overigens ook niet. Met de cursus leer je te balanceren in wat je wel of niet ventileert. Met als doel om als collectief doelstelling te behalen en efficiënt te blijven presteren.

Met een cursus team management leer je effectiever communiceren

Veel managers en leidinggevenden hebben het talent om leiding te geven en om de beoogde resultaten te halen. De stijl van leidinggeven speelt hier een belangrijke rol. Ben jij een echte people manager of ben jij iemand die er met de zweep er overheen gaat? Er is geen goed of fout, maar je kunt jezelf wel afvragen of een andere stijl een beter resultaat gaat opleveren. Zo leer je hoe je het personeel kunt motiveren en coachen en bovenal hoe je efficiënt kunt communiceren. Een effectieve communicatie zorgt voor resultaat en zowel een goed als negatief resultaat reflecteert op jou als leidinggevende. Des te belangrijker is het om de cursus team management te volgen.

Tip voor het volgen van een cursus team management

Een cursus team management volgen is geschikt om jezelf te verdiepen in jouw kwaliteiten als teammanager en om jezelf als leidinggevende te ontwikkelen als dat nodig is. Het is belangrijk dat je leert om effectief te communiceren, want je bent een spil binnen het bedrijf. Die met meerdere disciplines te maken heeft. Je leert ook hoe je jouw tijd efficiënt kunt indelen en hoe je teamleden coacht en motiveert. Het is dan wel belangrijk dat je ook de tijd neemt om de cursus te volgen!